PULOBAR, tropisch paradijs in Ardooie

Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden :

https://vimeo.com/171325312

Bedankt Frederik (Stragier) en Emmanuel (Bekaert) !

 

 

http://r.hln.be/bUCR

ARDOOIE

VERJAARDAGSFEEST AISHA VAN ZELE EN OPNAMES THE SKY IS THE LIMIT OP ZATERDAG

PULO!Bar sluit na "beste zomer ooit"

Zaakvoerders Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert met violiste Amadeea Violin. - Steve Dinneweth
Zaakvoerders Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert met violiste Amadeea Violin. - Steve Dinneweth

"Machtig, het was de beste zomer ooit!" Aan het woord zijn Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert, de ondernemers die afgelopen maanden te midden de Ardooise velden de luxueuze PULO!Bar uitbaatten. Na volgend weekend sluiten de deuren er definitief, maar het duo mag met een brede glimlach terugblikken. PULO!Bar lokte sinds begin juni zo'n 30.000 bezoekers, tal van grote namen uit het deejay-landschap en heel wat BV's zoals sterren uit The Sky is The Limit. Volgende zomer krijgt Pulo!Bar een vervolg, al is het nog niet duidelijk of Ardooie opnieuw de thuishaven van de ultieme zomerse hotspot wordt.

Aisha Van Zele, vriendin van Philip Cracco, viert haar verjaardag in PULO!Bar op zaterdag. - © VIER / Tim De Backer
Aisha Van Zele, vriendin van Philip Cracco, viert haar verjaardag in PULO!Bar op zaterdag. - © VIER / Tim De Backer

Een luxueuze zomerbar inclusief zwembad en helikopterlandplaats te midden de Ardooise velden. Dat was het concept dat Frederik Stragier, zaakvoerder van Belgium Trucks & Trailers, en Emmanuel Bekaert, de man achter Datasourcing en Uni-Tec, uitdokterden voor hun PULO!Bar. Het duo was ervan overtuigd dat hun initiatief gesmaakt zou worden, maar trekt zelf grote ogen nu ze aan de vooravond van de sluiting de evaluatie opmaken.

"We dachten wel dat het een goede zomer zou worden, maar PULO!Bar heeft onze verwachtingen serieus overtroffen", vertellen ze. "Op topweekends mochten we tot 4.000 bezoekers verwelkomen, dan stond onze parking van twee hectare bomvol en stonden de auto's nog geparkeerd tot aan de Rysselende Molen. Eén keer, met de inzet van het verlof, moesten we zelfs mensen weigeren. In totaal mocht PULO!Bar over alle 13 weekends 30.000 bezoekers verwelkomen. Gigantisch veel. Bijzonder leuk is ook dat er nooit van echte strubbelingen sprake was en dat we zowel jong als iets ouder, arbeiders als CEO's mochten verwelkomen. Op topdagen moesten we tot 30 medewerkers, jobstudenten en flexi-jobs uit de regio, inzetten. In totaal gingen er onder meer zo'n 590 vaten bier, 650 bakken Desperados, verschillende paletten roséwijn, 3.000 bakken frisdrank en 7.000 flessen Martini Bellini over de toog. Met dat laatste cijfer behoren we bij de top tien qua verkoop van Martini in België en zijn we zelfs de enige West-Vlaamse zaak die in dat lijstje opduikt. We zijn de gemeente, onze sponsors, de medewerkers, onze families en de buurt dan ook enorm dankbaar voor de kansen en steun die we kregen."

Geluidsoverlast

De eerste weken dat PULO!Bar open was, waren de weergoden hen nochtans niet erg goed gezind. "Maar toch wilden de mensen er zijn. Desnoods met hun jas aan. Net doordat we toen nog niet de grote massa mochten verwelkomen, kregen we de tijd om wat in te lopen en hier en daar wat bij te schaven", gaat het duo verder. "Zo installeerden we onder meer een tweede bar en een extra toilet. Na klachten van geluidsoverlast vanuit de buurt, herbekeken we ook de plaatsing van de boxen waardoor dit euvel opgelost werd." Met een dergelijk overdonderende nabeschouwing kan een vervolg niet uitblijven. En de goesting is er zeker bij Frederik en Emmanuel. "Het is gewoon afwachten of de terreinen opnieuw beschikbaar zijn en we de nodige vergunningen krijgen. Er is ook interesse van verschillende gemeenten in het omliggende, maar Ardooie geniet onze voorkeur. Wel zullen we het concept vernieuwen want nu al horen we dat er her en der vergunningsaanvragen worden ingediend om volgende zomer kopieën van PULO!Bar op te zetten."

Tv-opnames

Tijdens het laatste weekend willen Frederik en Emmanuel alvast nog een stevige lap opgeven met op donderdag Class of '77, een verwijzing naar het geboortejaar van de organisatoren, een Pré-Closing Party op vrijdag, de Closing Party op zaterdag en The Last Day op zondag. "Het belooft een bommetje te worden. Zeker op zaterdag. We verwelkomen verschillende dj's gekend van Tomorrowland, voorzien vuurwerk, dansers en er zijn zelfs opnames van The Sky is The Limit want Aisha Van Zele, vriendin van Philip Cracco, komt haar verjaardag bij ons vieren. We raden nu al iedereen aan om vroeg te komen, want vol is vol. Wel zijn we van plan om via onze Facebookpagina te communiceren of er al dan niet nog extra volk bij kan."

Meer op www.facebook.com/pulobar en www.pulobar.be

 

PULOBAR, tropisch paradijs in Ardooie

Op woensdagavond 8 juni 2016 verzorgt Unizo Ardooie-Koolskamp de officiële opening van een vernieuwend pop-up project van twee rasondernemers uit Ardooie: Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert, samen met een twintigtal lokale ondernemers van Ardooie-Koolskamp en omstreken.
Het PULOBAR project zal gedurende de zomermaanden juni-juli-augustus 2016 opgesteld staan midden de Ardooise velden. Het "paradijselijke eiland" wordt momenteel met man en macht in gereedheid gebracht. Het geheel roept een zuiderse sfeer op door zand en palmbomen, zwembad, zonneterras, petanquebanen..., ideaal om de vakantiemaanden in te zetten en om in die periode zakenmensen en gewoon publiek te ontvangen in een vakantiesfeer,  De locatie wordt vanaf september 2016 terug afgebroken en in zijn natuurlijke staat teruggebracht.
Tijdens de zomermaanden zal deze locatie kunnen afgehuurd worden door bedrijven en privépersonen voor bedrijfs- en andere feesten.  Er wordt in de containers een klasse horecazaak ondergebracht, waardoor er lunches en brunches zullen kunnen worden geserveerd. Er zullen thema namiddagen of -avonden georganiseerd worden tijdens de week, en tijdens het weekend zal de bar/het restaurant voor het ruime publiek en families toegankelijk zijn. Daartoe wordt er een speelplein voor kinderen voorzien, een ruime parking. Het geheel wordt door de organiserende ondernemers begeleid door barnumreclame, website en sociale media.
Als lokale afdeling van de Unizo zelfstandigen- en ondernemersorganisatie staan wij uiteraard achter dit project.
Het past perfect in de Ondernemerstreffen-cyclus die wij inmiddels sinds een vijftal jaar vanuit onze Unizo Ardooie-Koolskamp organiseren.
We laten Frederik en Emmanuel toelichting geven bij het project en ons hun  "partners in crime" voorstellen.

Frederik Stragier - Emmanuel Bekaert

Frederik Stragier is zaakvoerder van Belgium Trucks & Trailers *** Emmanuel Bekaert runt Datasourcing en Uni-Tec
http://pulobar.be

pulobar

Erbij zijn?

Blijf op de hoogte van een volgend ondernemerstreffen.
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.